Online sales coaching met videotraining 

Speciaal voor verkopers en ZZP’ers die in het hoge segment werken of daar willen werken, biedt PlusKapitaal de online sales coaching met live videotraining aan. De cursus is volledig uniek en door mijzelf ontwikkeld om u te laten groeien als verkoper én als mens:

  • Focus op het verbeteren van uw gesprekstechnieken
  • Leer uzelf opnieuw kennen en haal meer voldoening uit uw carrière
  • Gedragswetenschap als basis voor succes
  • Speciale technieken voor complexe verkoopgesprekken (volledige focus op prospect)
  • Verhoog uw ROI en maak van klanten vaste klanten
  • Live online seminar van een succesvolle verkoper met veel ervaring als trainer
  • Ook mogelijk in combinatie met 1-op-1-coaching

Het cursusmateriaal wordt u volledig online aangeboden in combinatie met live videocoaching. De cursus bestaat uit vijf trainingen, die ik ook afzonderlijk van elkaar aanbied. Meer weten of direct live training inplannen? Neem dan vrijblijvend contact op of lees verder.

Voor wie is deze online sales cursus?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor verkopers en ZZP’ers. U bent bijvoorbeeld verkoper en werkt in het hoge segment of ambieert hier aan de slag te gaan. Ook zijn de trainingen interessant voor bijvoorbeeld ZZP’ers die zelf hun producten en diensten aanbieden en hier succesvoller in wensen te worden. Centraal staat het (verbale) gesprek. Daarom is de cursus met name zeer waardevol voor mensen die hun gespreksvaardigheden willen verbeteren, bijvoorbeeld omdat ze actief zijn in de telefonische acquisitie.

Wat maakt deze verkoopcursus met videotraining bijzonder?

Zoals u weet vergt verkoopsucces in het hoge segment een andere benadering dan die in de lagere segmenten. Gesprekken zijn complexer en uw prospect verlangt aandacht en aanpassingsvermogen van u als verkoper. In deze salescursus staan daarom geavanceerde gespreks- en persoonsanalysetechnieken centraal die u in staat stellen prospecten in dynamische gesprekken snel te leren kennen en te sturen. 

Daarnaast ligt de focus op zelfkennis, omdat ik geloof dat je eerst jezelf moet kennen voordat je anderen echt kunt begrijpen. Met de unieke online trainingsvorm met live één-op-één coaching kan ik de module bovendien helemaal aanpassen aan u en bent u verzekerd van 100% persoonlijke aandacht.

Inhoud online sales trainingen met coach

Deze online salescursus met live video training is opgebouwd uit vijf delen. Deze delen corresponderen met de vijf fases van ieder goed verkoopgesprek:

1. Het vormen van een klik
2. Elevatorpitch
3. Inventarisatie
4. Aanbod
5. Afsluiting en aftersale

Training 1:
Het vormen van een klik

In de eerste training ligt de focus op de eerste fase van het verkoopgesprek. Het begin van een verkoopgesprek draait om het krijgen van een klik met de prospect. Daarbij spelen zelfkennis, het leren kennen van uw prospect en de juiste gesprekstechnieken een grote rol. Daarom brengen we aan de hand van het DAS-model als eerste uw eigen persoonlijkheid in kaart. Vervolgens leer ik u hoe u dit zelfde model kunt gebruiken om snel en effectief het persoonlijkheidstype van de prospect te bepalen en hoe u hier slim op inspeelt om het ijs te breken.

Training 2:
Elevatorpitch

In het tweede deel van de cursus behandelen we de elevatorpitch. Als het ijs is gebroken en u kennis heeft gemaakt, is het tijd om te introduceren wat u te bieden heeft in een korte, impactvolle pitch. U leert in dit deel hoe u de pitch slim opbouwt en hoe u hem helemaal toespitst op de prospect. Ook hier leert u effectief gebruik te maken van de DAS-profilering van uw prospect. Daarnaast leer ik u aan de hand van het AIDA-model hoe u een onweerstaanbare pitch opstelt waarmee u direct de aandacht (A) trekt, interesse (I) opwekt en drang (D) naar het product creëert. 

Training 3:
Inventarisatie

Nadat u tijdens de elevatorpitch zelf het woord hebt genomen, wordt het gesprek gedurende de inventarisatiefase weer dynamisch. Tijdens deze fase draait het om het nog beter leren kennen van uw prospect en hem of haar op te warmen voor uw aanbod. In deze derde training leert u daarom hoe u, aan de hand van de LCPE-indeling van mensen, met vragen precies de goede snaar kunt raken. Daarnaast leer ik u met behulp van het SPIN-model en het SSBK-model het bewustzijn in uw prospect aan te wakkeren van zijn of haar behoeftes.

Training 4:
Aanbod

In training 4, corresponderend met het vierde deel van een verkoopgesprek, is het tijd voor actie. Nu brengt u uw aanbod en zet u uw prospect aan tot kopen. In deze training leert u hoe u uw aanbod zo onweerstaanbaar mogelijk maakt. Belangrijke factoren hierbij zijn het rekening houden met de concrete behoeftes van de prospect en het herkennen van bezwaren (en deze wegnemen met slimme vragen uit de SPIN-methodiek). Het grip krijgen op deze factoren vormt dan ook het hoofdonderwerp in dit deel.

Training 5:
Afsluiting en aftersale

Een echt goede verkoper kent de waarde van een vaste klant. Topverkopers zijn het er dan ook over eens dat de afsluiting de allerbelangrijkste fase is van het verkoopgesprek. In deze laatste training leert u daarom het gesprek op zo’n manier afsluiten dat u van een klant een vaste klant maakt en hoe u iemand die uw huidige aanbod afwijst toch kunt behouden als een interessante prospect voor toekomstige benaderingen. Voor deze aftersale-fase laat ik u onder meer kennismaken met het KPI-model en leer ik u aan de hand van dit model en het gezonde verstand het gesprek optimaal af te sluiten.

Inschrijven verkoop cursus

Heeft u interesse in het volgen van deze online sales coaching met webinar of één-op-één coaching? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen met u bekijk ik waar u nu staat en stemmen we het cursusmateriaal af op uw huidige vaardigheden. Zo garandeer ik dat u groeit als verkoper én als mens, waardoor u meer voldoening zult halen uit uw carrière.